Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 10, 2010

Happy BirthDay Perempuan Puaka!!!Selamat Hari HAK ASASI MANUSIA...

Hari ni besday Bik Mama..Seorang Bomoh Wanita yang amat popular boleh menghilangkan banyak benda termasuk manusia..Hari ini juga perhimpunan mahasiswa PROTES kenaikan harga barangan & petrol..Lihat mana yang mendapat liputan meluas media..

Facebook Fadhlullah Universoul dah jadi macam facebook politik pula..almaklumlah aku dah ada 2 facebook & 2 blog..Jadi bagi sesiapa yang tak berminat dengan dunia politik,minta maaf..Itulah gunanya page & blog ke2 aku..Kita haramkan ulasan politik yang keterlaluan...

Aku wujudkan BLOG sekadar suka2..Tak letak sebarang IKLAN & tak perlukan itu semua untuk mencari duit..Aku hanya mahu kongsi apa yang aku rasa..Bagi yang nak baca silakan,bagi yang taknak baca minta jangan singgah..senang bukan??

No comments: