Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 25, 2010

Manifesto 100 hari 10 Janji Pakatan Rakyat
1. Mereformasikan institusi SPR, SPRM, Pejabat Peguam Negara dan PDRM untuk mengembalikan kewibawaan sistem pentadbiran kerajaan.

2. Memansuhkan ISA.

3. Mengarahkan Khazanah Berhad, KWSP dan lain-lain badan milik kerajaan yang memiliki konsesi lebuhraya untuk menyempurnakan ambil alih aset lebuhraya oleh kerajaan dengan tujuan menghapuskan tol.

4. Merombak struktur subsidi negara bagi mengurangkan subsidi kepada pihak swasta (seperti subsidi gas sebanyak RM19 bilion kepada penjana bebas) dengan memindahkannya bagi menampung perbelanjaan subsidi rakyat.

5. Mengiktiraf peranan dan jasa kakitangan awam dengan mengkaji semula struktur gaji bermula dengan menaikkan imbuhan perguruan sebanyak RM500 sebulan setiap seorang guru sebagai penghargaan guru pendidik bangsa.

6. Menjadikan air sebagai hak rakyat dengan mengembalikan semua konsesi pengurusan air yang diuruskan swasta kepada kerajaan.

7. Menyediakan perkhidmatan internet Wi-Fi percuma kepada semua rakyat di kawasan bandar dan separa bandar.

8. Membatalkan Felda Plantations bagi tujuan membuka ladang-ladang yang kini diuruskannya kepada generasi kedua dan ketiga Felda.

9. Menaikkan royalti minyak kepada Sabah, Sarawak, Terengganu dan Kelantan kepada 20%.

10. Menubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyelesaikan kemelut pendatang tanpa izin dan kerakyatan di Sabah.

http://img146.imagevenue.com/loc846/th_84133_c2d9485af62c01c2365b875ddd8ac7ad_122_846lo.jpg

Padanlah UMNO/BN semakin meroyan dalam media sekarang ni..Depa tahu depa memang kena jaga periuk nasi kroni (beberapa kerat syarikat GLC yang dpt berbilion subsidi) ..Lepas tu kalau institusi yang list no1 tu dibersihkan,mana UMNO nak auta lagi???WiFi percuma??mampos UMNO/BN nak menjawab..Rakyat boleh akses media lain selain yang depa kuasai..CyberTroppers yang tahap anjing kurap tu semua akan "di BOM dengan C4" oleh rakyat 1 Malaysia yang menolak UMNO/BN kemudian hari...

Woi kawan2 yang berada diluar SANA..JOM pakat2 ajak sedara mara,kawan2 lain & diri sendiri daftar mengundi..KITA BUANG & HAPUSKAN parti zionis hasil didikan Mahathir Mohamed ni..Kita bagi pengajaran..beri masa 5 tahun untuk kerajaan persekutuan yang baru..Kita lihat hakikat kerajaan sebelum ini yang terlalu busuk & lebih jahat daripada ISRAEL tanpa kuasa pula..

No comments: