Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Jul 14, 2009

Keputusan Manek Urai..

Aku tak sihat..Lagi pula aku tak ambil pot sangat dengan PRK Manek Urai..Isu terlalu banyak dan PAS hanya membawa satu Isu penting yakni berkenaan Royalti minyak..Rase2 aku,kalau PAS kalah malam ni,maksudnya isu PAS tak cukup kuat..apalah gunanya berbilion royalti minyak kepada rakyat negeri berkenaan..Sekiranya PAS menang pun,royalti tetap tak akan dipulangkan kepada mereka..Selagi parti Proksi seperti Israel (menggambarkan betapa kejamnya mereka) yakni UMNO/BN ini tak menang,mereka tak akan beri..

Jikalau mereka menang,parti PAS hanya kerugian satu kerusi,tetapi penduduk Manek Urai akan diberikan segala gula2 yang dijanjikan menggunakan duit kerajaan persekutuan yang menggunakan birokrasi dan kronisme untuk diluluskan..Sebab sepatutnya apa2 perkara perlu dilakukan bersama kerajaan negeri gak..Peruntukan kepada kerajaan,bukan parti..nanti tengoklah kalau tak percaya..

Maklumat yang boleh dipercayai,tokoh UMNO yang cukup disegani sedang mengejar rapat si penjual ikan yang tak punya apa2 kepakaran organisasi ini..Orang2 PAS pun duk pening je sekarang ni..Bagi aku,korang cool je beb..Kalah pun kalah lah..Memang kita tau isu2 bayar sume tu..So kumpul maklumat sebar kat media internet kita..Rakyat akan menentukan untuk PRU13..

Kalau PAS menang,dengar cerita majoriti tak akan sampai 1000 pun..Adus..bengang pulak aku dengan SPR ni..Lembab gila buat kerja..Kenapalah tempat2 kuat UMNO/BN macam Sabah n Sarwak yang tempat tak ade pembangunan,tak ada jalan tar,tak ada WiFi semua tu keputusan boleh tau seawal 6pm..pelik2..

UPDATE 9.00pm..

PAS menang majoriti 65 undi setelah banyak kali pengiraan semula..
BN tuntut banyak kali undian dikira semula..Kes sama seperti KJ menang di Rembau..
Paling TAIK,TV3 tak ada lintas langsung sampai sekarang!!!wakakakakaka!!Tak umum2..hahahaha..Bengong sungguh!!

No comments: