Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

May 21, 2009

Sape benci geng2 Nok yang macam haram??Jom..


Kalau orang kata, kenapa perlu benci dengan Azwan Ali? Kalau orang kata Kenapa perlu boikot blog dia? So mari kita jawab dengan “ada aku kisah?!!”. Tagline Azwan Ali yang bakal memakan diri sendiri.

Blog Azwan Ali dilihat sebuah blog melayu yang sangat kotor. Mengotorkan dunia blogging Melayu yang semakin pesat membangun. Setiap entri kalau tidak terisi dengan artikel-artikel kotor dan mencarut, itu bukan blog Azwan Ali namanya. Tidak dinafikan, blog Azwan Ali adalah blog melayu paling kotor pernah wujud di atas muka bumi.

Tak perlu dipertikaikan mengenai cara penulisan bapok Azwan Ali yang penuh dengan caps lock dan ayat-ayat pondan, kerana bila dipertikaikan, anda akan menerima jawapan “ada ku kisah ke hanjing?!!” dari Azwan Ali.

Azwan Ali dilihat selalu mengutuk TV3 dan rancangan Jangan Tidur Lagi. Ianya dilihat tak lain tak bukan hanya sifat dengki semata-mata. Maklumlah, TV3 pun tak ingin nak amik dia lagi. Masih nak mengaku anda laku ke Azwan Ali? Setiap ayat dalam blog kalau tak membangga diri, bukan Azwan Ali namanya.

Azwan Ali bangga blog’nya kononnya dilayari berbillion-billion manusia setiap hari. Tapi lihat komen di blog’nya, semuanya kurang dari 10. Kerana apa? Rasanya 90% dari komen telah di’delete oleh Azwan Ali kerana komen tersebut hanya mengandungi ayat yang tidak senang dibacanya. Komen yang tinggal, hanya komen dari bapok-bapok yang kononnya memberi sokongan padu kepada Azwan. Entah-entah tu pun dia yang komen guna nama orang lain.

Pernah saya membaca artikel di blog’nya tanpa segan silu mengaku yang suami’nya sedang tidur? Ah sah! anda memang Gay Azwan Ali.

Kesimpulannya, anda semua boleh fikirkan sendiri secara rasional kenapa blog Azwan Ali ni harus diboikot.

1. Klik di Sini >> SINI!!

2. Tick “Hate or violence”.. klik continue….

3. Continue lagi…

4. dan SUBMIT!!!

Ya! Anda memang wira bangsa!! Tahniah!!

P/s: Keji gila jika di awal entri anda memaki hamun orang dengan ayat-ayat caci-maki, kemudian diakhiri dengan ayat memuja Tuhan.. Itulah Azwan Ali


Dianjurkan oleh OhArtis.com


CheguFadh:

Aku memang anti mamat gedik ni..Perasan diri DIVA..Adus2..CAK 3x tu bagi aku cerita tahap neraka..Tak ada ape2 yang boleh dipuji atau mesej yang elok pun..Dah tu perasan pulak diri tu ade berbilion peminat..Nasib TV3 reject mamat hampeh ni..Tinggal ASTRO je..bile la nak kick out mamat tak laku ni dari astro..Huh..Die ni adik beradik dengan Umi Hafilda Ali(yang berkomplot menjatuhkan Anwar Ibrahim) dan Azmin ALi (PKR)..

2 comments:

Khairul said...

aku memang anti ngan mamat separuh jantina ni. Tapi aku anti bukan sbb politik la. tapi sebab aku memang tak suka style dia.

and yang kau cakap sal anuar tu sal apa? cite la sket.

PakciQue said...

Aku pula tak pernah pandang serong pada golongan lembut atau tomboi atau pengkid dsb. Cuma aku kecewa saja.

Tapi, macam kes mamamt ni, dia sangat melampau. Melampau yang tak terjangkau fikiran.

Dah lah ayat memeningkan kepala. Boleh muntah darah.