Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Apr 13, 2009

Which one is better???

cOol n sMart..


Ramai yang mengadu xsuke dengan rambut baru si Faizal ni..

Seperti yang sedia maklum,dari F4 lagi since Mirwana belum popular
aku dah jadi Kipas Susah Mati si Bro Faizal ni..

Eventho aku kenal Mirwana mase aku sekolah rendah dengan lagu
pasal skolah tu(lupe lagu pe) + mase aku F1,lagu Terima Kasih Guru
meletup(Nasyeed Indie lagi)..



Tapi mase aku F4,ade la show2 mirwana dengan lagu Hikmah Kembara
(yang beberapa bulan kemudiannya baru meletup)
so aku pun duk selidik la pasal sapa la punye suara high pic mcm Yassin Sulaiman
yang juga merupakan ahli kump Brothers dan juga anggota
Nasyeed Mirwana G1 (bertanggungjawab menubuhkan Mirwana pada awal 90an)

Sejak dari tu aku terus jadi Fans Hard Die Mirwana..
Huhu..Sampai la sekarang..Tapi sekarang ni just minat2 cm2 jela..

Okla..berbalik kepada topik,rambut Faizal ni,die rambut panjang salah..
pendek salah..So apa komen korang??


tuan, lans koperal faizal sedia berhidmat untuk tuan..


Herm..Mesti ramai yang kutuk cakap rambut panjang macam perempuan kan??Haha..Aku dah agak bende tu,tapi aku pun xsuke die rambut panjang sangat macam mase AJL..kalau macam mase dalam OIAM + AIM tu okla..


Sama macam rambut die panjang masa dalam Mirwana gak..
Kalau sesiapa yang tak kenal Faizal masa dalam Mirwana,xpayah la nak cakap semacam sebab die dulu dari Nasyid tapi jadi Rock..Die memang masuk air + macam yang korang tengok skg ni dari dulu lagi..Memang aku pun xsetuju die survive dalam Nasyd.

Tahla..masing2 ade prespektif sendiri.Aku pun bukan baik+alim,maybe bagi aku tak salah kot bawak imej ROCK.Yang aku kutuk mase die pegi bukak baju je dulu.Yang lain2 aku xde masalah.

giGit nA..jGn x gigiT..


So bile die dah potong rambut ni then ramai lagi yang duk komplain,
memang dah sah la tu ramai yang memang xsuke die sebab musabab yang lain.

Imej poyo tu aku suke.Tapi kalau nak kenal sseorang tu better jumpe dan buat penilaian sendiri
bukan??hehe..Tak pun dari teman2 rapat die ke.Barula kite judges..Tak semua hati dalam dunia ni kita boleh puaskan..camtu jugak aku ni,ramai yang tak suke kat aku.Tapi,kite teruskan je,jadi diri kita sendiri selagi tak melanggar apa yang telah diaturkan untuk insan biasa seperti kita ni.

faizaL...

So aku bagi khas lagu baru Faizal yang baru die buat kat sini..
Lagu ni pun baru die perform masa ABPBH kat Genting hari tu..



Lirik Bencinta - Faizal Tahir

Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Tetapi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka BAJU?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

Komen Video:
Faizal macam silap besar bile jerit high pitch mase awal2 tu..Haha..kan dah macam xlarat kena teran..Aku tengok pun seksa..ape2pun,tetap nice n xde rasanye penyanyi lain akan berani or mampu bawak lagu Bencinta ni..Lagi susah dari lagu2 dalam Aku.Muzik.Kamu

2 comments:

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

sy suke faizal kalo die botak.. muktamad!

Fadh UniversouL said...

hehe..macam haram..samy vello la die kalau botak..

aku xsuke die nk tiru2 si mawar berduri yg dh xde duri lagi tu..

cik wiwi biarkan dgn identitinye..

janji faizal Rock!!steady..huhu..

dgr btul2..die ckp

"mahu aku buka BAJU"