Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 8, 2008

kah..kah..kah..TV3 itu mmg 3suku!!!!

Dipetik dr sesarang Ibrahim Baba


TV3: MB Perlis Bertanding di Parlimen Kuala Terengganu


Memang terkejut bila kita baca atau tonton berita seperti itu. Mana mungkin. Lebih menghairankan lagi beliau bertanding atas tiket PAS. Lagilah mustahil.


Namun begitu, mungkin ramai yang tidak perasan apabila Buletin Utama TV3 29 Nov 2008, menyiarkan laporan berhubung kematian Ahli Parlimen Kuala Terengganu yang juga Timbalan Menteri Pelajaran, Razali Ismail, disusuli dengan ulasan PRU2008 yang dimenangi Razali, TV3 menyiarkan gambar Razali, Md Isa Sabu dan Maimun Ali.
Suatu kesilapan yang tidak professional dengan menyiarkan gambar orang Md Isa Sabu untuk Md Sabu.


CheguFadh:huhu..tula TV3..suke sgt buat FITNAH..last2 kantoi kaw2 cm2..
xkan la xde ape2 tindakan yg dikenakan..kesalahan berat tu..sbb xknl
Mad Isa Sabu tu sape..owh..ptutla..dulu kes UMNO duk boikot gak pelantikan die..
Ape2la UMNO..jnji korg jgn ranapkan duit negara lg..ade yg bagus diketepikan..

No comments: