Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 9, 2008

Ikatan Siswa Siswi UPSI (ISSU) bakal ditubuh

Sebuah pertubuhan baru mahasiswa UPSI, Ikatan Siswa Siswi UPSI (ISSU) bakal ditubuh bagi menjadi wadah mahasiswa UPSI melontarkan idea dan pendapat.


Ikatan Siswa Siswi UPSI atau nama singkatannya ISSU kini mempunyai keahlian yang mencukupi bagi membentuk sebuah pertubuhan yang bertindak sebagai badan mahasiswa berkecuali dalam menyampaikan pandangan serta kritikan terhadap beberapa isu yang berlaku di UPSI termasuk isu negara khususnya isu pendidikan.


Dalam satu kenyataan media yang dihantar kepada Upsikini, Ahli Jawatankuasa penaja ISSU menjelaskan bahawa mereka sedang merangka dan menyusun beberapa hal berkaitan perlembagaan dan bentuk gerakan yang akan dilaksanakan. [Berita Lanjut Menyusul]Sumber:UPSIkini

No comments: