Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Jan 16, 2011

Pengumuman: WACANA Industri Lakonan dan Dunia Artis Menurut ISLAM

SEBARKAN KEPADA UMUM..Semoga program dialog sebegini semakin mekar dan diterima masyarakat..Dialog bukan untuk membazir masa tetapi untuk membuka minda masyarakat tentang pelbagai ISU..Isu yang remeh pun wajar dibincangkan sebab kalau yang remeh pun tak dapat dibincangkan secara terbuka dan memberi masyarakat yang menjadi hakimnya,bagaimana pula isu2 yang besar?terutamanya tentang kes penggunaan KALIMAH ALLAH satu masa dulu..Banyak debat sebelah pihak sahaja..

No comments: