Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 28, 2010

Karpal puji PAS, terima Islam agama rasmi


APA KATA UMNO??APA KATA MUSUH ISLAM INI??NAK SELEWENG APA LAGI??YANG NI TAK NAK MASUK DALAM TV3??WALHAL ADA CERAMAH PAS YANG SATU AYAT KONTROVERSI SEBAB TAK AMBIL PENUH DULU DENGAN SI PENCERAMAHNYA TIDAK BERAPA TERKENAL DAN DALAM SATU KAMPUNG PULA DISEBARKAN OLEH TV3..BERKENAAN TG NIK AZIZ BERI WANG ZAKAT KEPADA SAUDARA BARU PUN TV3 POLITIKKAN DAN SELEWENG INFO..SEMUANYA SEBAB TV3 BERTUHANKAN UMNO (MUSUH ISLAM) DAN BERKIBLATKAN INFO DARI PAPAGOMO DAN SEANGKATAN

JOM FAHAMKAN CERAMAH AGAMA UST AZHAR IDRUS NI..Buka fikiran kamu seluas2nya walaupun pedih mendengarnya kerana begitulah caranya kita semua mencari kebenaran demi Dunia & Akhirat..


FITNAH AKHIR ZAMAN INI MACAM-MACAM..MEDIA-MEDIA YANG WUJUD PADA HARI INI MENJADI TENTERA-TENTERA DAJJAL YANG MEMUSUHI ISLAM..

No comments: