Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 28, 2010

Azali TNC UPM akhirnya berundur


BALIK BALIK CERITA HUDUD..BENDA LAIN TAK ADA??UMNO HANYA MENGGUNAKAN SATU ISU TU..YANG PERNAH DIBANGKITKAN OLEH PAS ZAMAN DULU..SEMEMANGNYA PROSES ITU MASIH BERJALAN..TIDAK DILUPAKAN,TAPI PAS YANG WUJUD PADA HARI INI LEBIH MEMENTINGKAN KESEDARAN UMUM TERHADAP PERKARA-PERKARA YANG BASIC TERLEBIH DAHULU..UNTUK MEMILIH KERAJAAN YANG BAIK..HUDUD TIDAK DILUPA,TETAPI MASYARAKAT HARUS DI DIDIK...

SEPERTI JUGA PERIHAL DAKWAH..JIKA SESEORANG DATANG KEPADA KAMU..ANALOGINYA DALAM BAB TUDUNG..JIKA SESEORANG ITU DATANG DAN TERUS PAKSA KAMU MEMAKAI TUDUNG SECARA LENGKAP SEPERTI YANG DIGARISKAN OLEH SYARIAT??KAMU TIDAK BERTUDUNG DAN KAMU TERUS DIASAK SUPAYA MEMAKAI TUDUNG LABUH DAN BERJUBAH (ATAU PAKAIAN YANG TIDAK MENAMPAKKAN BENTUK TUBUH)

APA RESPON KALIAN??PAS YANG DULU NAMPAK SEDEMIKIAN..TERLALU MENGASAK..WALHAL MASYARAKAT MALAYSIA MASIH BELUM FAHAM TETAPI PAS YANG ADA SEKARANG TELAH MATANG DAN MENGGUNAKAN PROSES YANG BERHIKMAH..SEBELUM MENCINTAI HUDUD ITU RAKYAT HARUS SEDAR TENTANG PROSES PENTADBIRAN YANG LICIN..MEMBENCI KERAJAAN YANG JAHAT DAN MENYELEWENG.KALAU BAB MUDAH MACAM INI PUN SUKAR DITERIMA RAKYAT,BAGAIMANA PULA RAKYAT NAK MENRIMA UNDANG-UNDANG ISLAM SEBAB RAKYAT KITA DAH SELESA DENGAN UNDANG-UNDANG KAFIR LAKNATULLAH YANG DIANGKAT OLEH UMNO/BN DAN DALAM MASA YANG SAMA MENJADI PETUALANG AGAMA APABILA MENGHINA HUKUM HUDUD..


FATWA DR MASHITAH (ARAHAN UMNO) VS CERAMAH AGAMA USTAZ AZHAR IDRUS


Apa-apa pun lepas ni si Azali dah tak ada..Bersyukur buat mahasiswa UPM yang menjadi mangsa kezaliman Azali ini...

Prof. Dr. Azali pernah menimbulkan kontroversi di Youtube pada September 2007. Ia berikutan kritikannya terhadap kerajaan negeri Kelantan dalam sebuah kem pemantapan kolej. Ucapannya ini telah menimbulkan kemarahan khususnya dari kalangan mahasiswa Kelantan.

Beberapa kes pembuangan kolej melibatkan mahasiswa yang dilabel sebagai 'anti-establisment' juga sering berlaku sewaktu beliau memegang jawatan TNC. Mahasiswa yang menjadi calon serta bertanding dalam Pilihan Raya Kampus selain dari calon Aspirasi sering menjadi sasaran pembuangan kolej. Antara yang paling mendapat perhatian ialah apabila dua orang MPPUPM bukan Aspirasi, Nor Farhana Farzieana Azmi serta Nur Shafiqa Ali yang dinafikan hak untuk tinggal di kolej. Kes ini berlanjutan hingga di bawa ke Parlimen.

Setelah hampir 6 tahun menyandang jawatan TNC HEP, beliau akhirnya tidak menyambung kontraknya pada pertengahan tahun ini. Tempat beliau telah digantikan oleh Prof. Dr. Fauzi yang sebelum ini dipinjamkan ke KPT. Beliau kini berkhidmat sebagai pengarah di Bahagian Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar di KPT.

http://promahasiswaupm.wordpress.com/

No comments: