Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 10, 2010

Anwar ejen negara asing


Woit..Ini bahaya..Wakil MP Australia datang masuk dalam parlimen..Anwar dah melampau..Pihak luar nak campur tangan hal politik negara..Sibuk je..Malaysia tak pernah campur tangan hal politik negara luar..Mesti Australia nak rampas Malaysia..Kes negara junta,Kemboja pun akan cakap hal yang sama bila Malaysia masuk campur hal tahanan politik mereka..Kan ke Malaysia pada masa tu nak rampas Kemboja..Tapi sayangnya tak berjaya..Kalau tak kita dah dapat negeri baru dah kalau rampasan tu berjaya.

p/s:Nasib wakil ni tak kena watercannon & kena pijak,pukul dengan cotar,kena cekik,kena tumbuk dengan PDRM macam solidariti BERSIH dahulu..beberapa ahli parlimen & tetamu jemputan khas daripada  ahli parlimen pakatan rakyat diperlakukan sedemikian rupa semata-mata mahu mengusulkan pilihanraya bersih di parlimen sahaja..Indahnya negara Malaysia dipimpin oleh kerajaan pada hari ini..

No comments: