Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Nov 18, 2010

Semakin gila & meroyan

Dalam banyak-banyak konsesus BEBAS,bukan IBRAHIM ALI yang aku paling TAK SUKA..Orangnya adalah Zulkifli Nordin atau aku gelar Mat Firaun Kecil..

Pelik..Zaid Ibrahim pun tak lebih-lebih macam mangkuk sorang ni..Kenapa dia dari dulu tak habis-habis??Kiranya Zaid yang digelar minum arak & kaki judi lebih berani dan berperinsip sebab cakap apa yang dia rasa dengan terus..Yang menjadi masalah kepada kami semua (AMK & lain-lain dalam parti) adalah sikapnya yang suka mempergunakan media ProUMNO/BN yang banyak menyeleweng fakta sebenar berita..

Lihat sahaja Mat Firaun Kecil ni yang banyak mengomel pertikai ini itu sejurus dibakul sampahkan semua..Konon dialah yang juara..Sebelum ni kenapa pula tunduk & patuh saja??Tak cakap & bantah walau sikit pun???Apasal rakyat sendiri pun tak hirau sangat??kalau mana-mana yang dah lompat parti jumpa rakyat,200% aku jamin TV3 & RTM akan buat liputan KHAS..Dah jumpa 2-3 kali dah ni..Boleh check balik kat Buletin Utama kalau tak percaya

Jom LAYAN apa yang Pak Isham cakap pasal Mat Firaun Kecil nih pada minit ke 13:40..huhu..Juga banyak perli-perli pasal pemilihan PKR..Memang masyuk..Aku support cara Pak Isham!!!

No comments: