Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Nov 30, 2009

Senyap je yeop...


Salam..Herm..Senyap je blog2 politik dan jentera pergerakan "parti politik" dalam kampus aku..Bila satu blog update,maka akan berduyun2 yang lain akan update,tapi bila senyap,semua senyap..Macam dah berpakat je..Ke semuanya dimiliki oleh orang yang sama??herm..musykil2..ape2 jela..mungkin ini petanda gelombang pertama PRK sedang giat berjalan..

Semua dibuat secara sirr..Rahsia..tiru macam dakwah nabi yang berjaya dulu tu..memula mesti dibuat secara rahsia..lepas tu kebabooom (efek C4) meletus bergerak ke seluruh kampus..Mula la nanti insiden fitnah memfitnah,kejar mengejar dan sebagainya...Lihat sahaja...Tak sabar rasanya..lagi2 dengar manifesto masing2..Manifesto tak perlu..kehendak mahasiswa akan ada nanti ikut musim...kalau dah masuk dalam kabinet nanti harap tak ada main double standard..Semua sama,pegang tag yang sama...

1 comment:

Mr K said...

komen la sikit pasal Nik Aziz yang doa tu..