Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Jun 20, 2009

39 laman web, blog diharamkan

Pro Mahasiswa UPSI bersuara:


[2009-06-17_111905.jpg]


Assalamua'laikum wbt.

Post kali ini menyentuh tentang isu laman web yang diharamkan kerajaan. Tindakan kerajaan mengharamkan laman web ini adalah sesuatu yang baik cuma kaedah yang digunakan dengan menyenaraikan laman web ini untuk tatapan umum adalah tidak sesuai iaitu menghebahkan kepada masyarakat umum nama-nama laman web yang diharamkan. Dengan ini orang ramai iaitu rakyat di luar sana yang mana belum tahu laman-laman web ini dapat tahu dan mereka akan membuka laman web ini maka beertambahramai la yang membuka laman ini. Sepatutnya kerajaan hanya perlu menyekat laman web ini daripada boleh dimasuki seperti yang pernah dibuat pada blog raja petra iaitu apabila terdapat fitnah disitu kerajaan terus menyekat blog tersebut.

Wallahualam


No comments: