Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Apr 29, 2009

UMNO makin terdesak??

UMNO dilihat sekarang semakin terdesak apabila menggunakan PAS sebagai
satu alat picisan untuk melemahkan Pakatan Rakyat..UMNO juga mahu melaga-lagakan Pakatan Rakyat dengan kes anak yang lahir dalam agama bukan Islam tidak boleh mengikut ibu atau ayahnya yang telah memeluk Islam (perlu kekal dengan agama asal sehingga umur 18tahun).

PAS sudah tentu mendesak hal ini diubah.Ada antara golongan DAP pula yang akan menghalang hasrat murni PAS.Tetapi lebih baik lagi parti itu daripada parti yang rasuah,korup,penuh dengan skandal menculik,membunuh dan sebagainya.

Dalam Utusan Melayu(baca mengauta) UMNO dengan sewenang2nya mengeluarkan kenyataan sekerat2 PAS.Selama ini nak dapat kenyataan PAS susah dalam akhbar UMNO(NST BHD yakni Utusan,BH dan NST) tetapi hari ni memang mengejutkan apabila kita boleh lihat apa yang dilakukannya dalam website akhbar mereka.

Dalam Kolum Berita Utama..

Image Hosted by UploadHouse.com

juga berita ini.


Hasrat Nik Aziz dialu-alukan

Nampaknya mereka masih belum berpuas hati dengan TG Nik Aziz yang selama ini dianggap permata dalam Pakatan Rakyat.Setiap apa yang menjadi isu dari mulut TG Nik Aziz seperti PAS xpernah bina masjid,Orang2 yang menolak Quran ni dianggap Orang Utan terkena batang hidung mereka sendiri setelah mereka mengadu domba perkara itu dan menjaja ke serata negara.hehehe..Kadang2 kesian lihat parti busuk ni terus hanyir dan semakin berbau..mana maruah parti yang selama ini menjadi pejuang kepada agama dan bangsa??

ISU ORANG UTAN:Antara Kebenaran dan Pembohongan


Haih..apa2la labu..asalkan hang bijak menilai berita2 yang ada sekarang..
Tula UMNO..

Orang duk ada web,ada blog die nak ikut..Tak sedar diri agaknya orang duk boikot akhbar die,nak xnak dengar je berita yang ada kat TV pasal apa..Rakyat bukan xda masa sibuk dengan kerja,tapi rakyat xsuka dengan penipuan2 die..tu yang rakyat pegi pulak alternatif lain kepada sumber blog..ada paham???kalau UMNO xsedar hakikat ni,xperlu la kot nak berblog..Tapi xpe..teruskan..Hit mana yang tinggi..Cyber Tropers UMNo apa habaq??Sihat???

No comments: