Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Apr 25, 2009

Dugaan..



Herm,hari ni sungguh memenatkan..
Aku malam tadi xpat tido..
Dengan bestnye melayan cerita Tanah Kubur
yang pernah tertengok kat ria dulu..Then tu yg aku upload dalam blog ni..
Dah abis tu aku layan pulak Gol&Gincu Season2 The Series..
Sampai la subuh..

Lepas subuh pun aku still xpat tido..
Aku rase semacam..Aku pun pelik kenapa aku rasa semacam..
Susah sangat nak tido..Normally lepas solat subuh aku terus dapat tido..
Tapi ni dah jam 8lebih pagi pun aku xpat tido..

Ape lagi,aku capai hp then started text her.
Tanya die dah bangun ke belum..
Nak ajak die breakfast sama..
Tapi masa tu awal lagi..
7am..Tapi no respon..
text ke2 aku mntak die call aku
ASAP if dh bangun..then xsedar pape aku pn ttdo dlm 8lbh tu..

11am..Hp berbunyi..Ade call..
Owh My Gurl call..Aku jawab..
Tapi bkn suara gurl aku..
Kawan die..Herm..
Die cakap gurl aku tu
sakit n kena kejarkan kat hospital..
hilang banyak darah..Ya Allah..
Dugaan apa pagi2 ni..

Kat Hospital doc cakapla yang gurl aku tu kurang darah..
Doc siap marah lagi cakapdah teruk sampai tahap macam tu baru
nak bawak g hospital..

Memula check dulu..
Tapi then,kena tahan Wad..
So 3pm tadi die dah sah kena tahan wad..
Aku duk teman die je sampai la dkat 9pm tadi..
Sedih+kesian aku tengok die merana macam tu..
YaAllah..Sebagai laki aku ada ego..
So aku tahan n bagi semangat kat die..
Tak boleh tengok orang yang kite sayang menangis beb..
especially gurl..

Masa tengah teman die tibe2 Abang Muhammad Devotees
mesej aku ajak lepak..Die ada kat area
rumah aku(Bahau).Tapi sebab sekarang minggu aku exam,
ada kat Tg malim pulak plus dgn keadaan my girl yang
agak teruk,aku cakap la xpat..

TQ abg Muhammad bagi nasihat+support kat adik engko
yg sorang ni..Harap Abg punye konsert Show Gempak Astro
malam ni berjaya..

Then My Gurl cakap esok kena scan lagi..
Dan masuk ubat tuk stopkan bleeding..
Kalau scan kali ke2 esok still tak tunjukkan
perubahan means die kena tahan wad lagi..

Macam mana la nak exam selasa ni..
Tak dapat study..Harap die boleh
jawab exam kat hall macam biasa
bukan kat hospital dengan tangan bercucuk
jarum nak masuk mineral+darah..Tak pe,esok pagi
pergi lagi Hospital Slim temankan die
then study sama2 dengan die kat sana..

InsyaAllah..


Walau apapun aku nak ucap terima kasih kpd semua kawan2
esp geng2 TmnU yang sanggup menolong tadi..
Bersusah payah tuk die..



Kepada CheKam,Idrul+dak2 umah aku dan tak lupa kepada
Miss Nadia Farhana my exgirlfriend yang sangat supportive..
TQ 4 ur BIG HANDS guys..Moge semuanya berjalan dengan lancar..
Doakan die sembuh cepat ye..InsyaAllah..Amin...

5 comments:

Khairul said...

perjanan yang Allah tunjukkan...=)

bestnye org yang tgh bercinta haha..

kenapa dngan awek kau?
accident ape?

btw. awek kau pakai tudung x?
mesti comel kan

Fadh UniversouL said...

hehe..gurl aku mstila pakai tudung..
lum pernah ade g awek aku free hair..
sbb ni la awek ke2 aku..
awek 1st yg aku mention name..
awek ke2??hehe..xramai g yg tau..
so nama die aku hold dulu..

comel??tahla..aku xtau..tp aku slesa n sng dgn die..

fktor luaran xpenting ryte???
most important is we find smthng deep insdes...n that is luv..

ain said...

uit...tnpe dsgke2 da ade bini sehh

huhuhu..xgtaw pon,smpai ati

wek..pe kes bini ko??

nape bleeding?

huhu.excited nk taw nehh

kuikuikui

cutekam said...

syukur alhamdulillah sahabat yang disayangi dah sihat kembali.... Tahniah korang berdua.. Moga kasih sayang yang terbina disusurkan kejalan yang benar..

cutekam said...

syukur alhamdulillah sahabat yang disayangi dah sihat kembali.... Tahniah korang berdua.. Moga kasih sayang yang terbina disusurkan kejalan yang benar..