Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Mar 16, 2009

Skandal seks membunuh politik

Terlalu banyak skandal yang dikaitkan dengan politik.

Hal ni sebenarnya dah lama,tetapi sejak dibuatb secara
komersial oleh Chua Soi Lek dgn mendapat rating tertinggi jualan VCD di pasar
malam,ianya telah dimainkan dengan jayanya oleh pihak2 tertentu untuk membunuh kerjaya politik seseorang


Kes terbaru gambar mirip Nazri Aziz yang sangat tak disangka.Gambar dikamar tidur bersama seorang gadis.Diikuti pula gambar anaknya dan anak2 Najib Razak yang sedang bersosial sakan,berpeluk,cium,dengan penuh longgokan botol2 arak,tidak ada batas lelaki dan perempuan dan tidak langsung mencirikan seorang muslim pada diri mereka.

Apakah nasib bangsa melayu dan agama Islam jika mereka tidak tahu membimbing anak sendiri?sebaliknya ingin mentadbir negara yang dikatakan akan mengikut acuan Islam(apa yg akan Najib lakukan pd Islam Hadhari nnt)

Hehe..semuanya gara-gara gilakan kuasa.Nazri Aziz pucat di dalam parlimen ketika isu moral ini dibangkitkan..Apakah yang sedang berlaku dalam politik tanah air kita??Aku sempat tgk gambar tu,korang nasib la..hehe

Blog berkenaa dah dikunci.. hanya yang di invite sahaja boleh access..

No comments: