Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Dec 24, 2008

..Akibat PONTENG KELAS SEJARAH..

Korang pernah belajar sejarah dulu x??
Aku ni memang kaki ponteng kelas sejarah pun,
tapi aku membaca gak..xtahu la aku bab2 fakta mcm sejarah
ni cpt melekat kat kepale otak aku kecuali berkaitan dengan
Parti2 yang dijulang2 dlm tu jela..tp alhamdulillah dpt gak
A1 sejarah masa tu..hehe..TQ ckg..

tapi lupakan itu semua,kita fokus pada si blogger
Pejuang Melayu yang telah mengatakan kerajaan Perak
bodoh..

KEBODOHAN PERAK DITEGUR: Rujuk MTN Terlebih Dahulu

Keputusan kerajaan untuk menghalang keputusan kerajaan negeri Perak berhubung kes pemilikan tetap tanah diberi kepada penduduk Rancangan Perkampungan Tersusun (RPT) dan Kampung Baru.

"Urusan tanah perlu mendapat khidmat nasihat dan kelulusan dari Majlis Tanah Negara (MTN)."

Timbalan Perdana Menteri Dato' Sri Najib menegaskan bahawa :
"Dasar Tanah Negara menetapkan pegangan tanah secara kekal hanya boleh diberi bagi maksud kegunaan Kerajaan Persekutuan, awam dan keadaan istimewa yang terhad."

Berhubung kepada keputusan kerajaan persekutuan ini, jelas, bahawa Pakatan Rakyat di Perak lebih suka bersikap populis tanpa memikirkan kesan jangka panjang kepada warisan tanah terutamanya kepada kaum asal dan majoriti di Perak iaitu Melayu.

Biarpun MTN belum lagi membuat sebarang keputusan, tindakan kerajaan persekutuan menangguhkan cadangan ini dan membawa masalah ini kepada tanggungjawab MTN, ia adalah satu perjuangan membela hak Melayu.

Hakikatnya di Perak, pemimpin Melayu hanyalah boneka DAP dan selama 5 tahun memerintah Perak ini, sedikit demi sedikit tanah negeri Perak akan dikaut oleh DAP.

DAP akan mainkan isu tanah dan tanah dan tanah sehinggalah tamat mandat rakyat untuk memerintah Perak selama 5 tahun.. Kesudahannya Melayu merempat di tanah sendiri.Serius aku xtahu ape kana dengan die.Perkara ni perlu gak disemak sepenuhnya.
Kalau si blogger tu dah ade pengalaman maybe die akan tahu mana yang betul mana yang batil.
Aku pun dah bagi Artikel Perlembagaan Persekutuan(FC) kan??Korang pun dah belajar Sejarah dan korang pun faham yang FC tu diletak paling tinggi dalam Malaysia dan tak ada satu pun yang boleh mengatasi FC walaupun Raja-raja melayu!!

Peruntukan Artikel 74(2) Perlembagaan Persekutuan menyatakan bahawa soal tanah termasuk perhutanan adalah di dalam bidang kuasa tiap-tiap Kerajaan Negeri di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak. Di bawah kuasa peruntukan ini, Kerajaan Negeri mempunyai kuasa mutlak di dalam membentuk atau menerima sesuatu undang-undang hutan bagi mentadbir dan menguruskan hal-hal perhutanan di dalam negeri berkenaan.

Jadi korang tengok la nanti mcm mana keputusan MTN ni..Aku tinggal kat Bahau..Sebelum ni Bahau kawasan Melayu,tapi masa Tan Sri Isa Samad jadi MB N9,habis die bagi tanah kerajaan (hak kerajaan dan hak rakyat) kat kroni die..Kroni die pulak tamak harta,pegi halau orang2 melayu yang duk menumpang kat tanah kerajaan ni.Lepas tu die robohkan kedai2 melayu ni,jual pulak kat orang cina.Sekarang Bahau dah dipegang orang2 Cina.

Kalau xpercaya,korang boleh semak sendiri,ni aku bagi nama antara jiran aku yang kena,die pun popular kat Bahau.En Nasir yang bukak kedai roti tu..ok..semak la kalau xpercaya..Yang halau
die pun ketua bahagian UMNO kwsan aku gak..

Aku cerita betul..Korang xnak percaya,up2u..Aku punye prinsip SALAH tetap SALAH..Benar tetap Benar..ceewahh..mcm album yang Dr Asri buat tapi diharamkan KERAjaan pulak..hehe..

No comments: