Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Aug 8, 2011

POLIS GANASLAH!!

"Pada akhir zaman akan muncul pembohong2 besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar & belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu & memfitnahmu" [Hadith Sahih Muslim]


Saya percaya masih ramai di luar mempertahankan tindakan FRU & PDRM mengasari orang awam ketika demonstrasi aman BERSIH..Ramai yang tidak percaya bahawa para demonstran tidak melakukan tindakan ganas.

Walaupun pelbagai taktik pihak berkuasa untuk memfitnah penganjur BERSIH dengan kewujudan botol2 plastik molotov cocktail iaitu sejenis bom yang meletup lalu terbakar apabila sahaja terhempas..ini adalah propa yang paling comel pernah dilakukan pihak berkuasa untuk memfitnah kebangkitan rakyat bak kata seorang selebriti twitter HafizChan yakni sahabatku yang juga merupakan anak angkat kepada BikMama2u (account twitter).

Lebih menambah telatah lucu apabila kesemua penutup botol  sama & semua beg2 berisi baju bersih & pedang diletakkan secara bersama..Comel bukan??PDRM dapat bukti,tapi tak dapat tangkap si pelaku..kah3!!


Ini BODOH!!Menunjukkan betapa lembabnya PDRM walhal untuk kes mcm Sosilawati & ambush ceramah PR kemain laju!!


Hasilnya nah,seramai lebih 50ribu orang berkumpul di Ibu Negara walaupun ibu negara sudah "diisytiharkan" darurat 3 hari sebelum perhimpunan AMAN BERSIH..Ibrahim Ali & geng2 silat yang konon hebat pun tak mampu nak tembus itu Kuala Lumpur..Tapi,apakan daya,kemampuan manusia & katak serta "anjing/balaci" kepada katak tidak pernah akan sama..faham2Lah..Marhaen jauh lebih berkuasa & berdaya..

Untuk maklumat rakyat sekalian,OPSbersih sudah dijalankan 3-4 hari sebelum 9julai di negeri2 utara,Melaka,Johor & N.Sembilan..Untuk kelihatan polis tidak bersalah dalam melakukan roadblock,pihak JPJ juga telah digunapakai untuk duduk lepak saja2,biar orang yang agak jahil (tak ambil tahu) dalam perihal politik semasa akan cakap 

"eh,bukan roadblock tuk halang BERSIH-LAH,tu ada JPJ haaa...."  Hah..Comel bukan???


Untuk maklumat lanjut tentang kejadian sebenar yang berlaku pada 9 julai 2011 sila klik pautan-pautan dibawah  1. Bersih 2.0: Polis Kaki Pukul??
  2. Bukti… layanan baik Polis terhadap peserta Bersih 2.0
  3. BERSIH 2.0, 10 tangga teratas kekejaman Polis
Dan setelah video LIVEstreaming pada 9 julai tersebar luas ke seluruh youtube,twitter, facebook serta laman sosial yang lain pada hari kejadian..sepuluh hari selepas itu barulah keluar pula kenyataan daripada orang kuat PDRM boleh semak di pautan ini
Dan kita seharusnya bersyukur apabila pendakwah hebat yang cukup upToDate dgn isu semasa mengeluarkan hujah yang sangat matang..Aku keluar hujah macam ni (ringkas & padat tetapi makna sama seperti Dr Asri),kawan2 yang kononnya selama ni tak ambil tahu pasal politik & tiba-tiba menghina BERSIH (konon sbg seorang warga Malaysia yang cintakan keamanan & menolak keganasan/huru hara yang mahu ditimbulkan BERSIH tanpa hujah bukti yang konkrit) menolak hujah tu..

Mujur 2minggu lepas tu keluar tulisan dalam Minda Tajdid tentang penerangan yang lebih tersusun..Baca di sini


Kesudahannya,hangpa fikirlah baik & benarnya sesuatu perkara..Stadium Merdeka tempat bersejarah?bagi ke Justin Bibir buat konsert sampai larut malam..Lepas tu cadang nak runtuhkan sebab nak buat menara 100 tingkat..

Konon suruh buat luar daripada KL..sebulan sebelum 9 Julai & selepas 9 julai jangan kata KL,kat Selangor,Penang..Perlis,Johor,malahan Sabah pun kena tangkap pasal pakai baju BERSIH..So nak kata kalau buat kat negeri lain depa akan bagi??Semua tu BULLSHITTT je..retorika politik & sang penguasa PDRM dalam merencanakan misi mereka..


No comments: