Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Aug 16, 2011

GaySec says sorry for fucking up

Masih ingat lagi tentang Makcik Hajjah Sitt alwuzara?Yang dikaitkan dgn seorang athiest tu..Ok,rupanya semua tu salah..hackers yang tak menjadi..GeySec dah mintak maaf secara terbuka pun..Apapun isunya masih tak surut..

Perangai Sitt Al Wuzara masih sama..Tak ada perubahan malah makin rancak..Dan aku tertanya2,mana perginya parti politik?NGO yg paling ISLAM mcm PERKASA & orang2 Ezam/Zulkifli Noordin/ex PR yang terlalu famous buat PC kat media??Hal ni senyap..POLIS pun tak buat apa2..Media pun senyap??haih!!

p/s: aku merasakan yang dia ni lelaki,aku juga merasakan dia ni ada motif politik..biar nampak Malaysia ni semakin teruk hari ke hari bila orang dah nak apply DEMOKRASI bersuara..Demokrasi juga ada batasannya..Yang ni ramai pemimpin RETOTIK kat atas sana taknak sebut..Tentang akauntabiliti..Kalau dah fake profile,palejadah nak kata demokrasi??Setiap orang harus bertanggungjawab terhadap apa yang diperkatakannya...Isu-isu tuntutan yang jelas & daripada indvidu yang jelas harus digalakkan..Anjurkan wacana,debat,dialog & macam2 lagi agenda pencerahan..Terutama bagi penduduk-penduduk kampung/felda/pedalaman yang mungkin kurang pendedahan tentang HAK-HAK mereka..

Penduduk kampung bagus dari segi komuniti berbanding yang ada dibandar,tapi berkenaan perlembagaan & huraiannya masih lagi FAILED pada sudut pandang aku..Aku suka duduk di kampung berbanding bandar..Cuma mahukan penduduk kampung lebih progresif & terbuka..Ok,tak mau cakap banyak,baca main topic kita balik kat bawah ni...

Post image for GaySec says sorry for fucking up
Online vigilante group GaySec was forced to issue an official apology after their pursuit of Sitt Al-Wuzara’s real identity met with dead end and put theiralleged suspect Arlene Tan – whose info they leaked to the public — in harm.
(They still think Arlene needs counselling though)
Official statement verbatim below:
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,
kami mengaku informasi yg kami terima dari pelbagai sumber (anonymous) ini tidak disemak terlebih dahulu dimana akhirnya informasi tersebut telah membawa kepada rujukan yg salah terhadap mangsa (Arlen Tan) dan bukan target kami yg sebenarnya.
Dikesempatan ini kami ingin memohon maaf kepada Arlen Tan dan pihak2 penyokong beliau. Kami amat berasa kesal atas apa yang berlaku. Namun begitu kami amat berharap agar Arlene boleh mendapatkan kaunseling dari Jabatan Agama Islam mengenai kekeliruan agama yg dihadapinya.
Berkenaan dgn ops3 ini pula..kami tidak akan melepaskannya(release) secara umum. Dimana ianya tidak bersifat peribadi pada individu2 tertentu, tetapi lebih menjurus kepada pertubuhan sesebuah organisasi dan pergerakan tertentu. Apakah ada kena mengena dgn isu2 yg berbaur keagamaan pada masa kini? Jangan beri kami jawapan anda..simpan dan jgn berikan sebarang spekulasi sendiri. Biarkan pihak berkuasa menjalankan tugas mereka.
Dengan penuh rasa rendah diri sekali lagi kami memohon maaf pada Arlene Tan atas bala yg diterima olehnya berpunca dari kecuaian kami.
Terima kasih kepada Fanpage Pendedahan Ekslusif Siapa Sebenarnya Sitt Al Wuzara yg mana kami boleh sifatkan mereka mengenali siapa sitt yg sebenarnya?
kerja kami boleh menjadi semakin mudah namun bagi mengelakan berlakunya lagi sebarang kesilapan, kami memerlukan masa yg panjang.
Kami akan cuba menebus kesalahan dan kecuaian kami dengan melakukan beberapa #Operasi demi untuk menentang laman sesawang yang menghina agama islam sepanjang bulan puasa ini. Insyallah.
Satu perkara yang kami perlu ingatkan kepada pihak umum adalah, kami lakukan ini semua bukan kerana kami mahukan ‘populariti’ ataupun untuk mendapatkan ‘duit’. Jika kami lakukan untuk mendapatkan populariti, dah lama kami menyebarkan perkara ini kepada pihak yang mampu membuatkan kami jadi lebih ‘popular’ atau ‘dikenali’, dan jika kami mahukan duit, mungkin sudah lama kami jual segala informasi, pangkalan data(database) yang kami miliki selama ini kepada pihak yang tidak bertanggungjawap untuk mendapatkan duit dan kekayaan, jika anda berfikir kami sedemikian, bermakna anda salah, kami tidak mengejar populariti dan duit, kami hidup dan wujud di dunia siber ini hanyalah untuk semata-mata menegakkan tahap keselamatan sesuatu laman sesawang atau sistem di malaysia ini. Jika anda tidak boleh terima dengan apa yang kami lakukan, anda boleh menyuarakan kata-kata anda pada kami. Insyallah kami akan cuba fikirkan.
Sekali lagi, maaf daripada kami kepada peminat gaysec, pihak umum dan terutama sekali Arlene Tan, kami manusia biasa, semua orang mesti akan melakukan kesilapan :).
This comes after they revealed that there might not be a  third part of their accusations, since the info is “with the authorities” and everything is “under investigation”
More to come.

No comments: