Sesungguhnya sebuah pemikiran itu akan berhasil diwujudkan manakala kuat rasa keyakinan kepadanya, ikhlas dalam berjuang dijalannya, semangat dalam mereali-sasikannya, dan kesiapan untuk beramal serta berkorban dalam mewujudkannya.
Keempat rukun ini, yakni iman, ikhlas, semangat dan amal merupakan karakter yang melekat pada pemuda. Kerana sesungguhnya dasar keimanan itu adalah nurani yang menyala, dasar keikhlasan adalah hati yang bertakwa, dasar semangat adalah perasaan yang menggelora dan dasar amal adalah kemauan yang kuat. Hal itu semua tidak terdapat kecuali pada diri para pemuda

(Hasan Al-Banna)

Nov 14, 2010

Minta perhatian buat teman:2nd blog

Aku punya blog ke-2
Yang tidak menyentuh sebarang isu politik di sana
Aku wujudkan khas demi rakan-rakan yang tidak minat mengambil pusing bab politik
Sebab dengan taksub pada satu-satu politik kita akan berpecah belah..

Sebenarnya bukan taksub pada parti politik saja..
Apa-apa perkara pun akan memecah belahkan kita
taksub pada artis (seperti sesetengah ragam dalam fans club)
taksub pada pasukan bola..taksub pada bisnes,
Yang nampak baik seperti taksub pada agama pun sangat negatif sebenarnya
Apatah lagi taksub pada perkauman yang dilaknat sendiri oleh Baginda Rasulullah SAW

Jadi aku pohon pada mereka yang terlibat terutamanya rakan dalam
ROCKENSTEINERS
Mirwanarian
dan rakan sekolah/kampus (pernah sepengajian) supaya mesej kat
facebook aku


Terima Kasih

Segala LINK rakan-rakan yang bukan berorentasikan POLITIK akan dipindahkan ke blog ke-2 secara berperingkat...

2 comments:

Zaki Athlan said...

bagus2...split things

CheguFadh Universoul said...

ada yang bosan...
depa ingat aku ada blog ni je..
huhu..
blog ni pun dah slow..
mula-mula dulu memang aktif..

la ni dh bizi banyak keje